Grafisk design til generation Z

April til juni er højsæson for forberedelser til næste skoleår. Sidste år designede jeg brochurer for Lyngby Taarbæk Ungdomskole og for Faaborg-Midtfyns Ungdomsskoles kommende skoleår.

Det er engagerende ungdomskoleledere, som gerne vil bruge lækkert design til at vække Z generationens appetit på fritidsaktiviteter. De unge har i forvejen lange dage på skolen, så deres engagement skal vindes på “hvad er der i det for mig, hvis jeg investerer resten af eftermiddagen på aktiviter”.

Som designer arbejder jeg med stemninger gennem billedekommunikation, hvor de unge kan se sig selv blive beriget. Frugten fra en fritidsaktivitet kan eksempelvis måles i flere relationer, nye venner, kreativ udfoldelse eller mindfulness, men først og fremmest er gevinsten, at eftermiddagstimerne er til en selv og fordybelsen er et åndehul i en verden, hvor informationer kommer fra alle sider og forstyrrelsen ellers er konstant.

Generation Z er en bevidst målgruppe, som kræver kvalitet for den tid, der investeres. De er lynhurtige til at opsøge information og lærdom på den smarteste måde og så er de dygtige multitaskere. De er ganske enkelt vant til at gøre flere ting på en gang. De har hele livet været vant til informationer fra alle sider og de kan hurtigt afkode om de er interesserede eller ikke. Som designer kan man acceptere det parameter – at der er få nano-sekunder til at fange de unges interesse, førend de er videre.

Ungdomsskolen er for de 13-18 årige og byder på hold indenfor sport, bevægelse, bogfag, kreative fag, musik, skuespil, outdoor, klubber og fester. Forslag til hold og emner er velkomne, så vil ungdomsskolen gøre alt for at få det oprettet. Der er med andre ord højt til loftet og uendelige muligheder. Det er bare at gribe dem.

Se Lyngby Taarbæk Ungdomsskole brochure fra 2017

Se Faaborg-Midtfyn Ungdomsskole brochure fra 2017

Se Lyngby Taarbæk Ungdomsskole brochure fra 2016

Rachel Kollerup er mode- og grafisk designer (f. 1974)

Jeg er grafisk designer med speciale i grafisk kommunikation omkring miljøansvar og bæredygtighed. For kunder, samarbejdspartnere og som konsulent for virksomheder udvikler jeg idéer og skabe koncepter. Jeg har atten års erfaring i branchen og det giver ro og ekspertise – både til fordybelse og til det der haster.

Jeg har erfaring med ideudvikling og rentegning af visuelle identiteter. Jeg er dreven i at udvikle kampagnekoncepter, og gerne så miljøansvarligt som muligt. Jeg mester streger til det lækre præsentationskatalog, de informative bannere, æstetiks web og til den overskuelige og vidensgivende powerpoint præsentation. Jeg har udviklet dekorationer til udstillinger og til byområder, herunder til Realdanias byudviklingsprojekt Køge Kyst.

Mange års specialistviden omkring miljøansvar har smittet af på mig. En livscyklusvurdering af mit output er altid til nærværende. Jeg bidrager med at finde den rentable og bæredygtige produktionsløsning for den aktuelle publikation.

Jeg er perfektionistisk med mit arbejde – en grafiker med æstetiks sans og pertentligt med deadlines.

Kunne du tænke dig at arbejde sammen med mig omkring dit næste grafiske kommunikationsprojekt, så kontakt mig på telefon 40 18 07 55 eller skriv en mail til rk@rachelkollerup.com

 

 

 

 

 

 

No Comments

Leave a Reply