Har du fået bedre overblik over dit tøj?

For dem der genkendte situationen med et overfyldt klædeskab

I første trænningssession “Har du overblik over dit tøj” introducerede jeg en inddeling af tøjet i klædeskabet. Dét der ligger forrest og lige i synsfeltet og dét der ligger bagest og godt gemt væk. Jeg hævdede at tøjet øverst og lige i synsfeltet måtte være det tøj, som er hyppigt i brug, og tøjet bagerst og gemt, måtte være det tøj, som ikke har været i brug længe.

I første træningssession inviterede jeg dig til at observere tøjbunkerne, for dernæst at notere dig hvad for tøj, du bruger igen og igen. Pointen med øvelsen er, at du kan huske på observationerne, næste gang er ved at falde for nyt tøj. Den vil givetvis ruste dig til mere nøgternt, at vurdere hvilken betydning det tøj, du er på vej til at købe, vil have for dig på sigt.

Var du en af dem, der synes at observationerne blev for tænkte og gik direkte til makronerne ved at endevende klædeskabet?

Så fandt du måske tøj bagest og gemt …

  • som du har glemt at du har
  • som du ikke har været rigtig tilfreds med
  • som er blevet grimt af brug og tøjvask
  • hvor størrelsen ikke passer længere
  • som er blevet umoderne
  • som er besværligt at vedligeholde

Jeg kan sagtens forestille mig glæden da du genopdagede tøj, som du havde glemt du ejede, og som straks blev opgraderet til bunken øverst – ligger det der i øvrigt endnu?

Jeg går ud fra at du ved samme lejlighed fik sorteret dit tøj. Noget blev pakket til genbrug, andet blev pakket pænt sammen og gemt (fordi du ikke nænner at skille dig af med det) og noget var måske så slidt, at du smed det i en returbeholder, der modtager slidte tekstiler til genanvendelse, eller du valgte at komme det direkte i skraldespanden.

Tænkeøvelse: Hvad var der i vejen med tøjet du sorterede fra? – og hvorfor ville du ikke selv have det længere?
Formål: Det er den fraktion, som du skal arbejde på at gøre mindre

Mere tøj i front, mindre tøj bagest

Du fik frigjort plads i klædeskabet og skabt overblik. Ahhhh fedt! Det er en fornøjelse at åbne klædeskabet efter sådan en omgang. Nu hvor der er plads igen, så fald ikke tilbage til DEN GAMLE VANE ved at fylde op med nye køb, som alt for hurtigt glider bagest i klædeskabet, men nyd istedet overblikket og hold det. Brug af det tøj du har og som du er glad for. Når det er slidt op, ved du præcis hvad du mangler og hvad du skal forsyne dig med igen.

Tillykke med dit nye tøjoverblik

Næste gang fortsætter vi med mere repetition

 

 

No Comments

Leave a Reply