Julehilsen 2020

Julehilsen

Jeg tænder et lys, nyder en klejne og er glad for året jeg ser tilbage på. Der var mere tid til at være sammen. Da landet var lukket, fiskede jeg fra kajen i Nordhavn. I sommer var jeg og min kæreste på jazztur til Ærø og vi tog på tobaksplantage og drak valnøddeøl. Det var også året hvor vi fandt hinandens hænder igen. Pigerne blev studenter, den ene læser nu biokemi, den anden holder sabbatår og på tirsdag flytter de i egen lejlighed. Det var ikke kun et nederen år. Det var også et fantastisk år.  
 

Der var mere end et ton gode grunde til at undersøge indsamlet brugt tøj hos Trasborg.
Det var i marts, at Steen lod mig gå om bord i bunken fra Gentofte. Det kom der en bog ud af. Tak til Trasborg for at byde mig ind i hallerne og lade mig sanse problemet med alt for meget ubrugeligt tøj i sorteringsflowet. I starten af det nye år udkommer 2. udgave af
“Et helt ton gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj”.

 

Ellers var der ikke meget plads til at tale om miljøansvarligt tøjforbrug i år, men det til trods, fremrykkede regeringen i juni, at sortering af tekstiler i egen fraktion allerede iværksættes fra 2022. Der ligger et grundigt kommunikationsarbejde i 2021 – særligt for kommunerne, og her håber jeg at MAKE THAT CHANGE projektet, som motiverer til miljøansvarligt tøjforbrug, i det kommende år, kommer endnu mere i spil.
 

MUDP-projektet Bæredygtige Hamptekstiler er godt afsluttet ved årets udgang og Grand Solution fra Innovationsfonden tager over i hampprojektet. Der er kommet endnu flere muskler til det pretigefyldte danske udviklingsprojekt og forventningerne til resultaterne er tårnhøje. Jeg glæder mig til at vise flere eksempler på hvad hamp i tøj kan. 
 

Nu jeg taler om design, jeg fået et horn i siden på den sorte vinterfrakke. Den gør alle katte grå. Jeg antager dem for dødsens farlige. Umulige at få øje på ude i trafikken. Regnvåde gader reflekterer de sorte frakker så mørkt og det er ikke det vi har brug for nu!
 

Der skal farver på overtøjet. “Shine your light” kalder jeg den fyldige vinterfrakke i hvid uld med hampfyld, som jeg designede i starten af året. Endnu mere iøjnefaldende er de netop udkomne hamp trenchcoats, som kører fuld 80’er i skuldervolumen. Glæd dig til at iklæde dig den cooleste blå eller uber-elskelige chutneyrøde, og bliv ganske enkelt mere HAPPY. 
 

Tak til alle samarbejdspartnere, venner og familie for 2020. Vi kom igennem et svært år. Det var ikke kun et nederen år. Det var også et fantastisk år.  


Glædelig jul og godt nytår

Kærlig hilsen 
Rachel

No Comments

Leave a Reply

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.