Et bjerg af brugt tøj

Et helt ton tøj. Det er rigtig meget tøj. Og tanken strejfede mig, hvorfor jeg egentlig havde sagt ja til udfordringen med at sortere, bedømme og evaluere den store mængde. Læringsprocessen har været vild og jeg har skrevet en bog om det.

Til efteråret i forbindelse med udstillingen MAKE THAT CHANGE giver jeg publikum mulighed for samme indsigtsfulde oplevelse. Trasborg stiller et bjerg af indsamlet tøj til rådighed for publikum og så er det bare at gå om bord i tøjet.

Her kan du få syn for sagn og i praksis vurdere tøjets kvalitet.  

Find ud af hvor meget af tøjet, der er decideret affald, som ikke kan finde nye anvendelsesmuligheder. Vurder kvaliteten af resten af tøjet fra tøjbunken og find det tøj, du synes er “too good to go”. 

Alle tre kategorier er overraskende og lærerige hver for sig.

“Too good to go” kategorien lærer os noget om at vi smider godt tøj væk, som næsten er magen til det vi går ud og køber igen, og det er meget tankevækkende om vores forbrugsmønstre. 

ET HELT TON GODE GRUNDE TIL KUN AT SHOPPE YNDLINGSTØJ
149 DKK

Du kan gå om bord i en tøjbunke på Grønne dage på Frederiksberg 
14. november 2020 mellem 11-16 i KU.BE.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.