Der er et helt ton gode grunde
For os tøjforbrugere stopper problemet med for meget tøj i det øjeblik, vores frasorterede tøj dumpes i tøjcontaineren og lugen smækker i efter os. Ved du hvad der sker med tøjet bagefter?

NY REVIDERET UDGAVE af “Et helt ton gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj” er netop udkommet i 2. udgave – med appendix om tekstilindsamlingsordningen gældende fra 2022.


Dit lækre, nye tøj kommer hurtigt ud af indkøbsposerne og ind i dit tøjskab. Der bliver altid plads, selvom tøjskabet er fyldt.

Det er intet problem.

Det er jo let bare at smide noget af det gamle tøj til genbrug for at få plads. Og det er til gengæld et kæmpestort problem. For miljøet.

Danmark drukner snart i tøjaffald. Hvor stort problemet er, og hvad du selv kan gøre, for at det skrumper, besvares på en meget håndgribelig måde i denne bog.

 

Jeg har grebet opgaven praktisk an ved at sortere et helt ton genbrugstøj. Jeg har ved selvsyn følt, lugtet og vurderet tøjets tilstand, når det bliver erstattet af nyt.

Min praktiske erfaring med sorteringen kombineres med iagttagelser, fakta og oplæg til refleksion over resultaterne.

Formålet er at gøre flere – helst rigtig mange af os – til mere oplyste og bevidste forbrugere, når det kommer til vores tøjforbrug.

Min mission er, at min bog får dig til at tænke over dine tøjkøb ved at købe tøj, der holder længere, og nøjes med færre stykker tøj.

82 sider.

ISBN 978-87-972316-1-6
2021 © Rachel Kollerup

One Comment

Tøj af hamp – er lækkert | rachel kollerup
maj 2, 2022 2:37 pm

[…] Med bogen “Et helt ton gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj” får du indblik havd der sker med tøjet, når det doneres til genbrug. – Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger. Fortæl mig mere […]

Leave a Reply