Nu kommer MAKE THAT CHANGE udstilling

Hvis der er noget verden ikke har tid til, så er at vente på at nogen løser miljøproblemerne. Du tålmodige, der klamrer dig til den slags Laissez-faire, kan du ikke se det hele ramler om ørerne på os?

MAKE THAT CHANGE er titlen på min undervisning om miljøansvarligt tøjforbrug. Nu er det også er blevet til en udstilling, hvor du kan få mine bedste tips til at blive miljøansvarlig med stil.

Udstillingen starter midt i fortællingen. Jeg har spolet henover billeder af kolossale miljøproblemer, som tøjindustrien forårsager ude i verden. Dem kender vi godt i forvejen. Det er symptomer på grådighed, og det er en trist tilstand.

Hvad vi føler er svært for os at ændre globalt, kan vi måske ændre indirekte – ved at ændre på os selv. De forretninger vi investerer i får mere magt. Det kan vi handle på!

Hvis jeg nu siger at du godt kan være stilet og passe på miljøet på samme tid, og måske ovenikøbet spare penge på det – kan det så motivere dig til at ændre tøjforbrugsvaner?

I udstillingen har jeg samlet mine bedste tips til hvordan du kan blive miljøansvarlig med stil. Jeg kredser især om metoder til at forlænge tøjets levetid – både når du står i butikken og skal vælge dit nye tøj, og når du skal bruge og vedligeholde dit tøj. Du kan opleve fibre, materialer og stof – få det i hænderne. Sådan kan du øve dig i at mærke den gode kvalitet. Selvfølgelig følger fortællingen også om hvor tøjet kommer fra og hvor det forsvinder hen, når du ikke længere vil have det – og det giver svar på hvorfor tøjindustrien skaber ubalance i bæredygtighedsregnskabet.

Udstillingen er udviklet med støtte fra Novozymes A/S og Gentofte Kommune, Affald og Genbrug.

Som optakt til udstillingen skriver jeg på et tema om udstillingen. Følg med her på rachelkollerup.com eller skriv dig på maillisten for at modtage artiklerne om udstillingen direkte i din mailboks.

Tilmelding til artikelserien

No Comments

Leave a Reply

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.