Uge 1: Higg-indeks, forbrugerens medansvar, smugkig til første prototype og så bliver det også for herrer

Forleden, i ferskentræets skygge (fordi vi jo i den her uge har dejlig sommer i Danmark), fandt det indledende møde sted med Rasmus Nielsen, civilingeniør, FORCE Technology. Vi planlægger en kollektion i tråd med “basically black” – altså en basiskollektion i luksuriøse og bæredygtige materialer med lang holdbarhed, der kan kombineres og bruges dag og aften.

For at forlænge holdbarheden af tøjet, har vi en udfordring i at lægge sammensyninger og indsnit i tøjet, så der er mindst muligt belastning i brug, uden at det går på kompromis med tøjets form på kroppens kurver.

“Sustainable Apparel Coalitions” har udarbejdet Higg-indexet*, et mærkningssystem, som tegner til at blive dét, den globale modebrachen tager til sig, som en fælles navigator. Vi vil både arbejde med higg-indexet som en “final score” i tøjet, men også lave en argumenteret forklaring inddelt i de fem livscyclus punkter, nemlig materiale, produktion, transport, brug og afskaffelse.

Kollektionen bliver designet og produceret efter den bedst mulige viden, vi har for en samlet set miljøansvarlig, bæredygtig kollektion, men hvis kollektionen skal holdes i miljøansvarlig cyklus, bliver vi nødt til at påvirke slutbrugeren til at interagere med tøjet. Et fortsat ihærdigt kommunikationsarbejde ligger forude, for at omtanken fortsætter, også efter tøjkøbet er overstået og tøjet er i brug. En tænketank er igang om abonnement eller pant på slidt, afleveret tøj. Til den del, søger vi efter viden og idéer udefra.

Jeg er i fuld gang med at udvikle til den nye kollektion, her er et smugkig til første “little black dress”.

8562193cea4e11e2ab4c22000a1faffd_7

Efter mange forespørgsler, er der åbnet op for, at en lille del af kollektionen bliver for herrerne. Herrekollektionen biver i tråd med “basically black”. Kollektionen bliver højt sandsynligt omfattet af bukser, skjorter og t-shirts i luksuriøse bæredygtige materialer.

Næste uge er vi i Paris, jeg vender tilbage derfra med et resumé fra inspirationsrunden.

*Higg-indekset er navngivet efter Higgs-partiklen, som i fysikkens verden er den fundamentale del af den såkaldte Standard-model – teorien, der beskriver universets basale byggesten.

2 Comments

Anya Brøndsted
september 9, 2013 6:35 pm

Den er så fin, den nye lille sorte – Hvornår forventer du at den nye kollektion er i handlen?

rachel kollerup
september 11, 2013 8:46 am

Hej Anya, tusind tak for ros <3 Jeg har testet den nye lille sorte i nogen tid nu - og jeg elsker den, det er blevet min nye yndlingskjole. Den kommer på netbutikken om et par måneder, jeg skal nok holde dig opdateret. KH Rachel

Leave a Reply