Uge 2: Sundt tøj

Vi er i Paris hvor, som velkendt, modeeventyret kan udleves i børnehøjde. Det giver nyt rum, for at forstå mode og bæredygtighed, for dér, hvor der ingen grænser er, skal der helst være kant.

I den aktuelle situation om, at varm hud føles mere sårbar og modtagelig – gives et nyt forstået behov for tøj, som lader huden ånde og ikke afgiver giftige kemikalier til kroppen – altså sundt tøj, som går direkte til det næste modeniveau.

Er det måske ikke det, vi vil ha? Tøj, der kan mere, end at se flot ud. Sundhed i det indre, sundhed i det ydre, et rensende åndedrag gennem organismen. Jo tak!

… men men ABSOLUT IKKE vende tilbage til den puritanske modetidsalder med brunt hør og ufarvet økologisk bomuld. Vi vælger mode først og så miljø! Det er i de her dage designernes ansvar, at give kollektionerne et sundhedstjek og optimere på modens præmisser.

Som køber, er et godt sted at starte, at vende etiketten, der er syet i sidesømmen på vrangsiden af tøjet. Hør, tencel, viscose, bambus og bomuld styrker den ydre sundhed og er godt til sommerbrug. Uld er vinterens nummer 1, 2, 3 og 4. Der er andre og vigtige detaljer, men lad det komme på plads først.

Næste uge er jeg tilbage i Danmark, hvor de første tekstilmeter til projektkollektionen, af blandt andet tencel, kommer. Udover Tencel, kommer jeg til at arbejde med hør, viscose og uld i kollektionen, og så skal vi igang med at lave prøvemodeller til herretøjet.

 

 

No Comments

Leave a Reply