Bæredygtige skridt, ét efter ét, sætter bevægelsen igang

<< Tilbage til oversigten

Det var dét vi satte ringen om, da vi en skøn juliaften, på Simple Raw på Vesterbro, Anna Thormann og jeg, endnu engang vendte vores antagelser, hvad angår din og min opfattelse af, om noget kun er virkelig GRØNT og virkelig værd, hvis det er grøn-certificeret og økologisk.

Skal der også stå “mere end 90% økologi” på din emballage før, at du anerkender din vare som ægte grøn?

“Der er en tendens til, at vi ikke tør skilte med vores mindre grønne tiltag”, siger Anna Thormann. “Hvis det ikke er fuldt og helt grønt, så er det ikke godt nok. I udlandet pumper de det begejstret op, når de kan dokumentere et bæredygtigt skridt – og det er en styrke, for selvom der er et stykke vej til mål, så er de mange skridt med til at sætte bevægelsen for flere bæredygtige tiltag”.

De bæredygtige initiativer vi ser i modebranchen, som for eksempel når Trash Couture genanvender kasseret tøj og David Andersen lancerer sin Zero-Waste kampagne, inspirerer branchen i mellem, og skubber formentligt, på sigt, modebranchen flere skridt nærmere bæredygtige kollektioner.

Anna Thormann er projektleder for Gate 21 – Sustainable Future Forum. Gate 21 er et partnerskab mellem en række kommuner, private virksomheder og forskningsinstitutioner. I innovative samarbejder udvikler Gate 21 ambitiøse løsninger på kommunernes klima- og energimæssige udfordringer.
Anna Thormann er i øvrigt initiator for et vælg af miljøkampagner landet over, heriblandt Energitjenestens “Grøn Butik” kampagner.

No Comments

Leave a Reply