Upcycling – friske metervarer lavet af tøjaffald

<< Tilbage til oversigten

I morgenpressen faldt jeg over den her artikel, som fortæller at man i Amsterdam har et apparatur i støbeskeen, som kan sortere i kasseret tøj, bunke det i fiberkategorier og sende det til genanvendelse, så tekstilproducenter kan lave nye friske metervarer ud af tøjaffaldet. En kæmpe lettelse for de enorme affaldsbunker af kasseret tøj, der fylder lossepladserne, og endnu en god nyhed for modeindustrien, som får mulighed for at arbejde med metervarer af genbrugt materiale.

Tag nu polyester, hvis olieråmateriale er en begrænset ressource. At kunne genanvende polyester til nye metervarer er noget nær genialt – Jeg er på!

Men det betyder ikke, at vi bare skal give los i flere indkøb og svulmende affald, fordi fibrene nu kan blive i cyklus. Der skal også bruges energi til opsamling, transport og hele processen med at upcycle fibrene til nye metervarer. Samme situation, som den med plastikflaskerne. Det er stadig bedre at have en god vandflaske, der kan bruges igen og igen. Også selvom vi ved, at de i Kina kan upcycle plastikflaskerne til bedre materialer.

Se video her om sorteringsmaskinen: http://youtube/6RNBRtdNkQ86RNBRtdNkQ8

Læs artiklen her:

http://rendezvous.blogs.nytimes.com/2012/08/20/sustainable-innovation-reducing-fashions-carbon-footprint/

No Comments

Leave a Reply

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.