Grøn fiber jagt – de bæredygtige metervarer

“Jeg har fundet guld, jeg har fundet TENCEL” sang jeg i henrykkelse, da jeg i sommer endelig fandt en grossist i Sverige, der kunne levere mig det attråværdige stof. Den bæredygtige metervarerjagt er snørklet og snoet, forskningsdataerne bag fibrene til stofferne, får man ikke serveret på et sølvfad, og der findes ingen enkel vej til indkøb af de grønne metervarer.

Det undrer mig, for der findes en del innovative fiberproducenter i Europa, USA og Asien, der forsker og arbejder i at genanvende affaldsmateriale (det kunne være plastikaffald) eller bruge naturens fornybare ressourcer (det kunne være træer), som råvaremateriale og som også tager dygtige miljøhensyn ved fremstillingen af fibrene. Behandlingsmidlerne bliver i lukkede økosystemer, så de ikke udledes i naturen, og energien til produktionen kommer fra vind eller solenergi eller fra biomasse.

De findes derude, de grønne metervarer, men de er for svære at få fat på. Vi bliver nødt til at fremme efterspørgslen, så det bliver hvert modefirmas eje, stort som lille.

Så kom på banen søde grossister, i kan lige så godt vænne jer til efterspørgslen, for det besvær og mindre profit, der nok lige nu underminerer interessen for bæredygtige metervarer, vil blive belønnet. En dag vil modebranchen ikke længere behøve at fortælle kunderne, at de producerer bæredygtigt, kunderne vil ganske enkelt tage det for givet.

No Comments

Leave a Reply

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.