Endelig skal vi MAKE THAT CHANGE

Vi kan vente os et massivt fokus på tekstiler de kommende år, det bliver lige så stort, som vi så med plastik! 

Jeg talte med Lars Fogh Mortensen i går om EU’s dugfriske tekstilstrategi, som udkom i slutningen af marts 22 og som kommer til at betyde gevaldige ændringer for tekstilindustrien – særligt bliver der reguleret på overproduktion af tekstiler og destruktion af usolgte varer.

Udover samtalen om den længe ventede tekstilstrategi var anledningen til mødet, at fortælle Det Europæiske Miljøagentur om MAKE THAT CHANGE – mit undervisningsinitiativ, der har fungeret siden 2017 ved at blive solgt ind ved kommunerne og tilbudt skoler, gymnasier og borgere.

Undervisning i materialekendskab og færdigheder til at bedømme sit tøj – og med det, inkludering af forbrugeren, bliver en del af omstillingen. Lars Fogh Mortensen skitserede tre usynlige ringe på bordet for at vise samspillet mellem politikere, virksomheder og forbrugerne for at omstillingen skal lykkes. Europa-Kommisionen giver her et kort rids af de nye retningslinjer fra EU. Rapporten kan downloades her

Du kan læse mere om MAKE THAT CHANGE undervisningsprojekt her

Stop tøjspild og lær
miljøansvarlige tøjvaner

Du har et skab fyldt af tøj, alligevel synes du, at du ikke noget inspirerende tøj at tage på. 
Med MAKE THAT CHANGE udstillingen klædes du på til at reflektere over egne tøjvaner. 

MAKE THAT CHANGE