Motiverende lektørudtalelse

Lektørudtalelse af bogen “et helt ton gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj”

Kort om bogen

I Danmark skiller vi os af med 75.330 tons tøj om året. Omregnet til hver person giver det tre stykker tøj per person hver måned. Der udskilles rigtig meget CO2, når vi brænder tekstiler, så vi skal lære at overveje, hvad vi har brug for at købe og genbruge noget mere af det. For 13-16-årige og for voksne

Beskrivelse

Rachel Kollerup er kendt for projekter inden for bæredygtig mode, og hun fik en dag tilbuddet om at undersøge og sortere et ton tøj i forhold til tøjets genbrugskvalitet og kasseringsevne. Bogen er refleksioner og dagbogsnotater om dette projekt. Rachel mener, at initiativer som dette er nødvendige, hvis vi skal kunne opfylde det nye EU-direktiv om at indsamle tekstiler i affaldssorteringen i 2022. Rachel Kollerup står bag projektet: “Make that change,” som er et undervisningsprojekt, hvorigennem hun skaber bæredygtigt design af genbrugstøj

Vurdering

En fantastisk flot og oplysende bog om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger, der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj. Tillige en inspirerende bog, der giver et bud på, hvordan designere anvender genbrugstøj til nye designs

Andre bøger om samme emne

Lignende bøger kunne være: Klæd dig bedre og Genbrugsmode

Lektørudtalelse

Mette F. F Dyreborg

Link til lektørudtalelsen på Bibliotek.dk

Et helt ton gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

Pris 159 DKK

No Comments

Leave a Reply