ZARA støtter udviklingen af Refibra™

Highstreetgiganten ZARA støtter udviklingen af Refibra™, hvor rester og afklip fra ZARAs produktion af bomuldstøj bruges til det über bæredygtige Refibra™, som der kan produceres nyt tøj af.

Det er saftsuseme en god nyhed for upcycling i tøjindustrien! for masseproduceret bomuldstøj er den store udskældte synder. Der bliver dyrket og produceret alt for meget af det, solgt til lavpris, brugt ganske få gange og så bliver det smidt ud. Der er tale om efterhånden udpinte landbrugsjorde og en massiv ressourcebelastning.

Indtil nu har man ikke kunne finde på, at gøre en anstændig genanvendelse af bomuld, på nær at blande den op med friske bomuldsfibre til nye metervarer. Genbrugte tekstilfibre er kortere og dermed mindre slidstærke. Nu har LENZING AG udviklet Refibra™.

Processen er at hælde det kasserede bomuld sammen med træ-kvas i “gryden” og fremstille cellulosemasse efter lyocell metoden. Det er oprindeligt opskriften for TENCEL®, men i den nye og cirkulære økonomiske udgave kaldes fibren, Refibra™.

Men lad nu ikke det her være et aflad for at købe løs!

ZARA er highstreetgigant og “fast fashion” og kan i princippet sælge mere tøj på grund af den gode historie – det er ikke bæredygtigt. Et tøjindkøb af Refibra™ kan, hvis vi kigger på materialet i sig selv være et bæredygtigt valg, hvis man indkøber tøjet til langsigtet brug.

Se tøj her med Refibra™fra ZARA: https://www.zara.com/dk/da/dame/nyheder/join-life-t-shirt-c805003p4324035.html#utm_referrer=https://www.google.dk/

No Comments

Leave a Reply

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.