Rachel Kollerup reducerer CO2
Den danske designer Rachel Kollerup har netop afsluttet en længere videnskabelig miljøvurdering af sit tøj, hvor hun bl.a. mere end halverede CO2-udledningen fra et sæt tøj. Det innovative projekt har resulteret i en forskningskollektion med 15 stykker tøj, hvoraf to sæt for nylig blev føjet til Nordic Fashion Associations NICE-kollektion af bæredygtigt tøj.
Rachel Kollerups forskningsprojekt er foretaget i samarbejde med det rådgivende ingeniørfirma FORCE Technology A/S. Formålet med projektet var at kortlægge kollektionens miljøbelastning videnskabeligt og blive klogere på, hvordan Rachel Kollerup i fremtiden kan optimere sit design miljømæssigt.I projektets første fase designede og udviklede Rachel Kollerup 15 stykker tøj, hvis miljøbelastning efterfølgende blev vurderet af FORCE Technology. I fase to undersøgte man, hvilke materialer der belaster miljøet mest og hvorfor.

Halvering af CO2-udledning

To af de mest markante resultater blev fundet ved at optimere på en klassisk sort top og et par shorts. Den sorte top fik reduceret materialeforbruget med 42 pct., hvilket betød at CO2-udledningen blev reduceret fra 3,8 kg til 2,2 kg. Materialeforbruget i shortsene blev reduceret med 2 kg CO2 ved at benytte hør i stedet for uld/polyester.

Danish Fashion Institute har netop optaget flere styles fra kollektionen i deres materialebibliotek som et eksempel på, hvordan man kan tænke materialereducering og miljøhensyn ind i designfasen.

Der er åbent hus i Danish Fashion Institutes materialebibliotek under Copenhagen Fashion Week 4.-8. august kl. 9-10.

Hele miljødeklarationen kan downloades her.

DSC_6610

No Comments

Leave a Reply

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.