Uge 7+8: Designers Open’s Fashion Show, Data fra stofleverandører, IKEA har bæredygtige metervarer

Tyskerne stiller en kort frist og ordnung muss sein, for der var kun fem minutters solning og skål i onsdags til at fejre, at mit mærke er blandt de seks tøjmærker, der er udtaget til at være på podiet ved Designers Open’s Fashion Show i Leipzig til oktober. Et døgn blev der givet til at klarlægge hvilke outfits, der skal på podiet og få sammenhæng i helheden! Jeg får seks modeller at klæde på, og dét i blandt andet sommerkjoler i tencel og hør, i den nye vidunderlige “little black dress” og i den klassiske sammensætning USE-IT t-shirt, cigaretbukser og den bæredygtige frakke.

Sammen med flaneringen på podiet bliver jeg i Leipzig klar med de første forskningsresultater fra FORCE Technology, for mange produktionsdata er allerede kommet fra de europæiske stofleverandører, faktisk er det gået over al forventning. Fabrikkerne har  generelt været villige til af kortlægge deres produktionskæde, og det gør det meget lettere for os at arbejde videre med.

At indarbejde hør og lyocell i kollektioner er fremtiden for tekstilbranchen, derfor blev jeg også glad da jeg forleden i IKEA, på udkig efter nyt sengetøj, fandt både det ene og det andet på hylderne. IKEA skal have kindkys og præmiering for på pædagogisk vis, at gøre os bevidste om vores indkøbsvalg ved, at fortælle historien om produktet ved produktet.

Lørdag den 14. september fra 10-14 er der Miljø- og Sundhedsdag på Køge Torv, hvor jeg fortæller om holdbarhed, affald og genanvendelse. Kom og se det enorme bjerg af tøjaffald!!

På Køge Torv finder du også Klimafestivalen, Det Grønne Hus, Køge Kommune og mange andre står klar til at fortælle og besvare spørgsmål om miljø og klima. ReDesign og Susanne Kjær viser eksempler på genbrug af ressourcer og fremstilling af nye produkter af ting, der ellers ville være blevet smidt ud, eksempelvis tasker og punge lavet af gamle jeans, børnetøj af slidte herreskjorter, et par hæklede kludetæpper og bælter lavet af åbningsfidusen fra dåser.

 

 

 

No Comments

Leave a Reply