Der er dyr, der lider, for den urimeligt billige uldtrøje

De animalske fibre som fåreuld, angorakaninuld og pels har en enorm berettelse i nordens vinterkulde, vi kan dårligt klare vinteren uden og der er mange bæredygtige fordele ved fibrene, for fibrene er holdbare, holder godt på varmen og kræver kun lidt vedligeholdelse. Men skyggesiden lurer, for som bekendt, er det ofte, at mistrivslen er langt over smertegrænsen for dyrene, og for hvad vi mennesker kan bære at tage i øjesyn.

Dilemmaet spiller, og sindene bringes i kog! Vi vil gerne holde kroppen varm, det handler måske endda om overlevelse, men faconen overfor dyrene er indiskutabelt forrykt.

Vi kan ikke afskrive animalske fibre, men vi kan stille krav om ordentlige forhold for dyrene –  det bliver et spørgsmål om konsekvens. Det omvendte kinderæg, vi får mindre, men meget mere af det gode og i bedste kvalitet, til en langt højere pris!

 

 

 

No Comments

Leave a Reply