rachel kollerup vil kortlægge sin tøjproduktions LCA

Rachel Kollerup blogger om bæredygtighed i modebranchen, læs her hvordan det startede …

For nylig læste jeg MS artiklen hvor Eva Kruse, direktør for Danish Fashion Institute og Klima- og energiminister Martin Lidegaard vender nationens tilstand hvad angår bæredygtig mode. Som det er nu, er der ingen steder at gå hen, hvis man ønsker sig et bæredygtigt veldesignet sæt tøj. H&M forsøger sig med bæredygtige kollektioner, men det står klart at Eva Kruse efterlyser et bredere udvalg, end det modemastodonten tilbyder.

Allerførst – næsten inden designet var på plads, var målsætningen at mine tøjkollektioner skulle være bæredygtige. En vision sået fra mit flerårige samarbejde med miljøorganisationer, hvor miljøansvar og bæredygtighed var noget man snakkede om og efterlevede, måske allerede før det blev hipt.

Som mikro-modehus har jeg et mindre udvalg af skønne klassiske klæder, designet til at blive brugt igen og igen, og med øje for at klæderne kan kombineres på kryds og tværs – alle med en bæredygtig livscyklus, hvor produktionsledene kan kortlægges.

Eva Kruses langsigtede vision om, at der kommer en mærkningsordning på tøjet, der angiver graden af bæredygtighed, er en idé jeg kan tilslutte mig. Det vil netop sætte det mærkbare pres på modeindustrien til gavn for miljøet, producenten og forbrugeren.

Jeg har sat mig for at gennemføre en LCA* af rachel kollerup, her vil jeg gennemgå materialevalg, transport, produktion og give råd til hvordan tøjet fortsat kan være i bæredygtig cyklus, efter det har forladt butikken – Et realistisk udspil om, hvad jeg gør nu, hvad jeg kan forbedre, og hvad min målsætning er for at vise endnu mere miljøansvar og bæredygtighed i mine produktions- og salgsled fremover. Læs allerede blogindlæggene om uld og viscose

*LCA (life-cycle assessment): er en metode til at vurdere, hvilke potentielle miljøpåvirkninger og ressourceforbrug der er knyttet til et produkt eller en service. LCA bygger på livscyklustankegangen, dvs. at man tænker hele produktets/servicens livscyklus ind fra vugge til grav i miljøvurderingen. Kilde: http://www.lca-center.dk/cms/site.aspx?p=162

Læs MS artiklen her:
http://www.fri.dk/mode/klimaminister-soeger-baeredygtigt-jakkesaet

No Comments

Leave a Reply