Rachel Kollerup vinder Agenda 21 prisen 2012

<< Tilbage til oversigten

I aftes var jeg så heldig at få overrakt Køge Kommunes Agenda 21 pris. Formålet med Agenda 21 prisen er at anerkende personer, foreninger, institutioner og virksomheder, som har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme bæredygtig udvikling i Køge Kommune.

Jeg vandt prisen med denne begrundelse:
Den første modtager af Agenda 21-prisen 2012 er Rachel Kollerup, som modtager 13.000 kr. Dommerkomiteen har valgt Rachel Kollerup som hovedprismodtager på grund af hendes kompromisløse, banebrydende arbejde for at slå bæredygtighedsbegrebet fast i forhold til moderne tøjdesign.

Erling Larsen (S) citerede følgende fra indstillingen:
”Rachels design bliver fra de første streger sættes på papiret, til varen langes over disken til kunden, behandlet med den allerstørste opmærksomhed på bæredygtighed. Designet efterstræber en tidløs fremtoning, og materialerne udvælges med omhu, så produktionen belaster miljøet så lidt som muligt – og så beklædningsgenstandene kan tåle at blive brugt igen og igen.”

Tak tak tak
Tusind tak til Ane Kollerup* for indstillingen til Agenda 21 prisen og til Agenda 21 udvalget for at vælge mig som prismodtager. Det er en stor glæde, og det betyder meget for mig, at få en offentlig anerkendelse for mit arbejde for bæredygtighed i modebranchen.
Speciel tak til Det Grønne Hus for at have inspireret og oplært mig i miljøansvar og bæredygtighed. Jeg har nydt godt af alle de gode råd og input jeg har fået både fra nuværende-, og også i høj grad fra tidligere medarbejdere. Anna Thormann (Gate 21) og Ole Alm (Clever.dk) har været, og er, uvurderlige støttere i mit miljøarbejde.

*Nope, vi er ikke i familie (men bare vi var, Ane er så sød, så sød)

Rachel Kollerup i snak med Erling Larsen. (Foto. Jørgen Chr. Jørgensen, billedet er lånt fra Lørdags-Avisen.

 

http://www.koege.dk/Service-til-dig/Natur-og-miljoe-2011/Agenda21/Prisen/Agenda21-pris-2012
http://www.koege.dk/Service-til-dig/Natur-og-miljoe-2011/Agenda21/Prisen/Agenda21-pris-2012

http://koege.lokalavisen.dk/flot-haeder-for-groen-indsats-/Lokale-nyheder/20121130/artikler/711309891/1426
http://koege.lokalavisen.dk/flot-haeder-for-groen-indsats-/Lokale-nyheder/20121130/artikler/711309891/1426

No Comments

Leave a Reply