Bæreposen er biologisk nedbrydelig

<< Tilbage til oversigten

Jeg er en gadeprinsesse, og mine bæreposer er min shoppingturs accessory. Kæmpe fornøjelse, som jeg nu slukker for mig selv og nok mange andre. Overflødig emballage booster nemlig mere end selvfølelsen, affaldsmængden fra emballage er enorm, og materialet er ikke altid biologisk nedbrydeligt.

Tron derfor med bæreposerne med omtanke, brug gerne en pose til flere indkøb, og genbrug poserne flittigt.

De bæreposer jeg har i min butik er biologisk nedbrydelige, lavet af gennemsigtig plastik, og kan genbruges. TDPA ® (Totally Degradable Plastic Additive) er navnet på det stof, der er tilsat posernes plastikmateriale, og gør at posen opløser sig selv indenfor 24-36 måneder i naturen.

I Danmark bliver det meste af affaldet brændt, og energien derfra bruges til varme og strøm, men afbrændingen udleder også CO2. Kun hvis posen bliver smidt i naturen har nedbrydelighedsfunktionen gevindst, men det er da bestemt en gevindst, der er værd at tage med.

www.PromotionBag.dk står bag leveringen af poserne, og de garanterer at poserne er produceret indenfor EU – det minimerer CO2 udledningen under transport.

Læs mere om hvordan TDPA ® stoffet virker:
http://www.epi-global.com/

No Comments

Leave a Reply

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.