Test: twentyfourseven dress

<< Tilbage til oversigten

Selvom man er mikromodehus, må man gerne have store idoler, således var jeg stærkt benovet over Louis Vuitton og Marc Jacobs udstilllingen på Les Arts Décoratifs i Paris. Ikke blot over taskerne og kjolerne, som er så flot arrangeret, som kun pariserne kan gøre det, men også af den arbejdsgang man bliver delagtiggjort i ved, at få vist Marc Jacobs omhyggelige udviklingsprocesser.

Essensen af min forrige dannelsesrejse var, og blev siden mit mantra: Hvis du beslutter dig for at gøre noget, så gør det grundigt, og gør det godt!

Til en stoftest hvor polyesterfibre er blandet med viscose, har jeg fornylig udviklet en twentyfourseven dress, sådan et let stykke, der kan gå til alt. Jeg vil teste min kjole henover sommeren – den deltager således på vores sommertogt til den ældgamle kongeby Ribe, og også når jeg bakser min kuffert op på fjerde i min dejlige lånelejlighed i Marais i Paris. Den skal kunne holde til lidt af hvert!

For det er netop det ved polyester, selvom den ikke har en bæredygtig oprindelse, gør polyesterfibrene tøjet meget slidstærkt, og det forlænger holdbarheden. Jeg vil ikke målrettet gå efter polyesterkvaliteter til mit tøj, men når det kommer til basistøj som bukser, hverdagskjoler og nederdele, kan jeg se en fordel i, at der er blandet polyester i stoffet sammen med naturmaterialer som uld og viscose.

Nogle af de fordele polyester giver til stofblandingerne
–  tøjet kan vaskes ved 30 grader
–  tøjet krymber ikke og forbliver uændret i struktur og design efter brug og vask
–  tøjet afviser fnug, smuds og hår
–  fibrene bliver meget slidstærke

Når jeg tester
Mit tøj er testet og lavet til at blive brugt igen og igen. Jeg tester mine prototyper grundigt ved at bruge dem flittigt på kroppen og føre dem gennem mine dagligdagsstrabadser. Her opdager jeg hvor smudstiltrækkende stoffet er, om det krøller, om det glider, og om det buler og strækker sig ud (uden at trække sig sammen igen, ufff). Kan jeg fjerne pletter med en våd klud, skal det renses, må det vaskes, og kan det stryges. Alt det giver mig viden og gør mig klogere på mine kvaliteter, og om de overholder de krav jeg stiller til min mærke.

Se nedenfor udviklingstrinene for min testkjole
Mit værksted er omgivet af en smuk have, som emmer af romantisk dansk sommer.
– se her udviklingstrinene for min kjole, fotograferet i haven.

Jeg arbejder bedst ved at lade kjolen udvikle sig i processen. Her starter jeg med at lave kjolens top færdig, som jeg vil have den.

Ærmet konstrueres og læggene lægges ind på mønsterudviklingen

Ærmerne syes på

Kjolens længde justeres

Kjolefront, færdig og klar til test

Kjolen set bagfra

No Comments

Leave a Reply