Fremtidens tøj er lavet af hamp

Mode- og møbeldesign kan i fremtiden blive gjort af lokalproducerede hamptekstiler. Som et spydkast til den længe ønskede bæredygtige omstilling for tekstilindustrien, har aktører i dansk mode og forskning etableret et partnerskab om at udvikle et tekstilkoncept, hvor man ved højteknologi kan miljøforbedrede forarbejdningsmetoder for hamp.

Hamp kan dyrkes og forarbejdes i nordeuropa, og det gør det derfor muligt at udvikle på hele dyrknings-, forarbejdnings- og genanvendelseskæden for hampefibren. En miljøforbedret produktionskæde kan muligvis give fremtidens tekstiler af hamp det Nordiske Svanemærke.

Partnerskabet består af modedesigner Rachel Kollerup, tekstilproducenten SEIDRA Textilwerke, Novozymes og Teknologisk Institut.

 

 

2 Comments

The Future sustainable clothing can be made from Hemp | BedreMode.nu
august 28, 2015 5:33 am

[…] Projektet er støttet af CLEAN — Innovationsnetværket for Miljøteknologi og vil løbe fra maj 2015 til juli 2016. Læs mere her. […]

Enzym-behandling af hampefibre | GODT GARN
december 3, 2015 9:33 am

[…] spændende projekt ved Agrotech i Skejby, sammen med bl.a. Seniorkonsulent Bodil Pallensen og designer Rachel Kollerup, hvor vi bl.a. undersøger potentialet for at dyrke hamp til tekstilfibre i Danmark, og fx […]

Leave a Reply