Onsdag den 11. marts møder jeg ind til en tøjbunke på 1000 kilo, der skal sorteres

Trasborg Danmark har inviteret mig helt ind i maskinrummet.

Om lidt mere end en uge møder jeg ind til en arbejdsdag hos Trasborg, hvor jeg sorterer 1000 kilo indsamlet tøj. Jeg skal ikke gøre det alene. Produktionschef Ergün Arkin hjælper og står på siden med ekspertrådgivning til at vurdere kvaliteten af det indsamlede tøj.

Det bliver et helt unikt indblik i de udfordringer, der er omkring indsamlet tøj. Den viden og erfaring udgives senere i en rapport – og så glæder jeg mig til at dele ud af den oplevelse i mine foredrag og undervisning med MAKE THAT CHANGE.

Det sker onsdag den 11. marts 2020 kl. 8-16.

Henvendelse omkring begivenheden til Rachel Kollerup på telefon 40 18 07 55.  

Debat

Kommentar i Berlingske 29. oktober 2017: Fast Fashion har skævvredet genbrugsidéen

Brug, genbrug og genanvendelse er fundamentet for cirkulær økonomi, at råvarematerialet kan blive brugt igen og igen. På den måde sparer vi kloden for at give os nye ressourcer. Det er både meget sympatisk og nødvendigt for klodens balance. Men vi må tale åbent om de teknologiske barrierer, der er ved genbrug og genanvendelse af aflagt tøj. Ikke alt tøj kan genbruges og langt fra alt tøj kan genanvendes.

Læs mere »

No Comments

Leave a Reply

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.