MAKE THAT CHANGE på Gentofte Hovedbibliotek

MAKE THAT CHANGE

Rachel Kollerup har udviklet udstillingen MAKE THAT CHANGE  som sætter fokus på værdien af tøj og motiverer til mere bæredygtige tøjforbrugsvaner.

Udstillingen er udviklet i samarbejde med Gentofte Kommune Affald og Genbrug og Novozymes A/S.

Materialebaren

Mon hamp lugter stærkt? føles bomuld som vat og kan hårde træstykker virkelig bruges til stof? Du må gerne bruge alle dine sanser til at blive klogere på bomuld, viskose, hør, hamp, uld og polyester. Lær også om hvor klimabelastende de forskellige materialer til tøjproduktion er og hvilke fordele de hver især har.

Materialebaren er en del af MAKE THAT CHANGE udstillingen og er åben fra tirsdag den 19. marts til og med 7. april på Gentofte Hovedbibliotek.

MAKE THAT CHANGE giver dig viden om hvilke tekstiler er miljøansvarlige og bæredygtige

Ulvetime

Onsdag den 20. marts var der ulvetime for de små og deres voksne, hvor vi talte om hvad tøj er lavet af og hvorfor tøjforbrug er belastende for miljøet.

 

Forlæng holdbarheden af dit tøj - det er bæredygtigt!

Du kan nøjes med dit yndlingstøj

PÅ MAKE THAT CHANGE udstillingen får du ikke blot tips til at udvælge tøj, som du bliver glad for, du bliver også bevidst om fravælge tøj, som frister som impulskøb, eller som er svært at vedligeholde.

Hvornår er dit tøj beskidt?

At lægge tøj i vasketøjskurven kan være en hurtig måde at rydde op i sin tøjbunke, men hvor tit vurderer du egentlig om dit tøj er beskidt og trænger til vask. Måske trænger tøjet bare til at blive opfrisket, og her er den friske luft lige så effektiv som vaskemaskinen.

Vaskevaner og sortering af vasketøj bliver diskuteret i udstillingen. Hvordan vurderer du om dit tøj skal vaskes?

MAKE THAT CHANGE artikler

det sker

Et bjerg af brugt tøj

Et helt ton tøj. Det er rigtig meget tøj. Og tanken strejfede mig, hvorfor jeg egentlig havde sagt ja til udfordringen med at sortere, bedømme og evaluere den store mængde. Læringsprocessen har været vild og jeg har skrevet en bog om det.

Til efteråret i forbindelse med udstillingen MAKE THAT CHANGE giver jeg publikum mulighed for samme indsigtsfulde oplevelse.

Læs mere »

MAKE THAT CHANGE


19.marts - 7. april 2019
Gentofte Hovedbibliotek

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.