MAKE THAT CHANGE på Gentofte Hovedbibliotek

MAKE THAT CHANGE

Rachel Kollerup har udviklet udstillingen MAKE THAT CHANGE  som sætter fokus på værdien af tøj og motiverer til mere bæredygtige tøjforbrugsvaner.

Udstillingen er udviklet i samarbejde med Gentofte Kommune Affald og Genbrug og Novozymes A/S.

Materialebaren

Mon hamp lugter stærkt? føles bomuld som vat og kan hårde træstykker virkelig bruges til stof? Du må gerne bruge alle dine sanser til at blive klogere på bomuld, viskose, hør, hamp, uld og polyester. Lær også om hvor klimabelastende de forskellige materialer til tøjproduktion er og hvilke fordele de hver især har.

Materialebaren er en del af MAKE THAT CHANGE udstillingen og er åben fra tirsdag den 19. marts til og med 7. april på Gentofte Hovedbibliotek.

MAKE THAT CHANGE giver dig viden om hvilke tekstiler er miljøansvarlige og bæredygtige

Ulvetime

Onsdag den 20. marts var der ulvetime for de små og deres voksne, hvor vi talte om hvad tøj er lavet af og hvorfor tøjforbrug er belastende for miljøet.

 

Forlæng holdbarheden af dit tøj - det er bæredygtigt!

Du kan nøjes med dit yndlingstøj

PÅ MAKE THAT CHANGE udstillingen får du ikke blot tips til at udvælge tøj, som du bliver glad for, du bliver også bevidst om fravælge tøj, som frister som impulskøb, eller som er svært at vedligeholde.

Hvornår er dit tøj beskidt?

At lægge tøj i vasketøjskurven kan være en hurtig måde at rydde op i sin tøjbunke, men hvor tit vurderer du egentlig om dit tøj er beskidt og trænger til vask. Måske trænger tøjet bare til at blive opfrisket, og her er den friske luft lige så effektiv som vaskemaskinen.

Vaskevaner og sortering af vasketøj bliver diskuteret i udstillingen. Hvordan vurderer du om dit tøj skal vaskes?

MAKE THAT CHANGE artikler

MAKE THAT CHANGE


19.marts - 7. april 2019
Gentofte Hovedbibliotek