Lektion 2. Undgå disse kompromis, når du går på udsalg

Det er temmeligt lækkert, at sikre sig et par stykker tøj på tilbud fra sit yndlingsmærke, af følgende, så indlysende grunde:

  • Fordi man på forhånd kender kvaliteten
  • Man ved man vil bruge det – og –
  • Det er fedt at spare penge.

Kan du hakke ved ovenstående tre, er du en veluddannet bæredygtig indkøber, du behøver ikke læse videre. Tag på stranden, vejret er dejligt.

For os andre svage sjæle, kommer her nogle fornuftige råd til hvordan man kan undgå, at tabe hovedet, bare fordi tøjet er på tilbud.

Det skal gibbe, når du ser tøjet, som ved forelskelse. Udsalgstøj er ikke lavere rangerende.

#Fælde 1:“Den er da meget fin, den kunne jeg nok bruge, hvis eller når… og den er sat ned med 70%.”  Pooh, der sagde det da vist ikke bang, hvad? Det er langt mere sandsynligt, at du bruger det tøj du er vildt forelsket i, passer bedre på det og har det længere tid.

Det skal sidde ordentligt, når du prøver tøjet. Der kommer ikke en magisk skrædder-fe over natten og fixer dit udsalgstøj, så det passer dig.

#Fælde 2: “Hvis jeg taber mig to kilo eller hvis jeg lige syr lidt ind her”. Drop kompromis med størrelser, medmindre du elsker oversize. Man bliver aldrig ven med for det brøl fra skabet, der minder en om, at man er for lille eller for stor.

Less is more – køb færre stykker tøj

#Fælde 3: “Der er 70% rabat, jeg napper tre”. Hvad hamstrer du for? Næste gang der er udsalg gør du det samme igen, og så har du pludselig mange stykker tøj, som du imellemtiden har glemt alt om. Hvis du samler til bunke, kan det være svært at huske, hvad der ligger inderst. Sandsynligheden for, at du bruger dit tøj er større, når du kan overskue hvad du har – og så ved du også hvad du mangler, når du er på tøjindkøb.

Jeg garanterer, at du kan lære at komme til at sætte pris på færre stykker tøj i dit klædeskab og du vil takke dig selv for at være blevet en selektiv indkøber. Du sparer dig selv for ærgrelser over det overflødige i skabet, der bare fylder op.

Næste gang skal vi sammen grave lidt dybere i hvordan du spotter den gode kvalitet i butikkerne, som næsten ikke kræver nogen vedligeholdelse.

No Comments

Leave a Reply

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.