Uge 16+17: Undervisning i bæredygtigt design

Med et elegant hop ned fra podiet ved Designers’ Open i Leipzig via et uelegant bonusdøgn i Hamburg (sidste mandag, hvor stormen rasede over Nordtyskland og Danmark, og ALT var lukket) er jeg tilbage til pligterne i Danmark, hvor forberedelserne til næste års undervisningsprojekter de sidste 14 dage har taget fart.

Sådan er der kommet ord og form på pilotprojektet for 8. klasserne på Sct. Nicolai skole i Køge, hvor bæredygtighed sætter dagordenen. Naturfagene skal spille op til emnet og designprocessen skal inddrages, så de unge får føling med materialer; hvordan de fungerer og hvor de kommer fra. Sådan skal fremtidens købestærke gøres forbrugerbevidste og klar til en mere ressoucebesparende fremtid.

Helt praktisk skal jeg give oplæg omkring mine designprocesser – det første oplæg kan være “råmaterialer”, herefter går eleverne i workshop i faget biologi og får undervisning om landbrug og dyrkning osv.

Projektet skal tilbydes kommunens øvrige 8. klasser og vil muligvis blive et konkret tilvalgsfag i den “nye” skole.

I den her uge gør min søde praktikant Louise mig selskab. Louise åbner ballet med at udvikle et bæredygtigt design, og som gæsteblogger skal hun i slutningen af ugen fortælle om hendes designovervejelser og udviklingsproces. Det er idéen at 8. klasserne skal igennem samme proces – at udtænke et design og argumentere for produktionsvalget. Det hele skal afsluttes med fest og udstilling af værkerne.

7d8b76244ad211e38efc12bd4154f07b_8

 

No Comments

Leave a Reply