Miljøbesparelsen ligger i brugsfasen. Designers’ Open 24.-27. oktober.

Verden skal producere 7 gange så mange kjoler til fast fashion for at tilsvare én slow fashion kjole . Det er en af del-konklusionerne fra Rachel Kollerup og FORCE technologys modeforskningsprojekt.

Det er første gang at et dansk tøjmærke er gået så grundigt til værks i sit arbejde for at dokumentere en miljøansvarlig tøjkollektion. I sommer indgik designer Rachel Kollerup samarbejde med FORCE Technology om at designe og livscyklusvurdere en projektkollektion fra Rachel Kollerup.

Det er I brugsfasen af tøjet at miljøhensynet virkelig batter. Vi har gennegået og vurderet materialevalget og produktionsfasen af første del af Rachel Kollerups kollektion, og bemærkelsesværdigt er det, at udsvingende på miljøbelastningen er relativt små uanset materialevalg. Det, der betyder noget, er at vælge et materiale, der holder længe og som kræver mindst mulig behandling I brugsfasen og som kan genanvendes, når tøjet er slidt op, siger Rasmus Nielsen, civilingeniør, FORCE Technology.

Vurderingen af kollektionen er taget med udgangspunkt I en livscyklusscreening og HIGG indexet. Et kig I krystalkuglen viser, at modebranchen indenfor ganske få år forpligter sig til at kollektionerne skal HIGG indekseret, og her har Rachel Kollerup og FORCE Technology ønsket at gå I front. Stadig er fordelen ved en livscyclusscreening (LCA), at den tager hele tøjets livscyklus i betragtning, og altså herved også selve brugsfasen og tøjets antagede holdbarhed. som er særlig betydningsfuld for tøjets samlede miljøbelastning, og som HIGG altså ikke understøtter.

Kollektionen og forskningsresultaterne præsenteres ved Designers’ Open åbningsshow den 24. oktober I Leipzig og ved Designers’ Open messedagene 25.-27. Oktober.

Den tyske designermesse Designers’ Open har udtaget modemærket “rachel kollerup” til designmessen. “rachel kollerup” er også blandt de seks mærker, der er udvalg til messens åbningsshow torsdag den 24. oktober kl. 20.

“Jeg er pavestolt over, at vi står klar til at præsentere første del af kollektionen, med forskningsresultaterne om kollektionens miljøsansvar. Interessen fra Tyskland har allerede været overvældende, udtagelsen til åbningsshowet og interessen fra de tyske medier fortæller at vi gør noget helt rigtigt ved at vise godt dansk design og forskning I en samlet pakke, siger Rachel Kollerup.

leipzig_facebook

No Comments

Leave a Reply