MAKE THAT CHANGE udstilling

Swiper videre til næste tøjkøb uden at se tilbage

Du sidder med mobilen og tjekker de nyeste tendenser. 100 kr. for en top. Det er let at købe nyt tøj – KLIK – KØB – dit shoppegen er glad.

Moden er fascinerende og tiltrækkende, men der er grund til at købe nyt tøj med omtanke, for modeindustrien har et efterslæb af overproduktion og et miljømæssigt regnskab ude af balance.

I udstillingen har jeg samlet mine bedste tips, der kan gøre dig miljøansvarlig med stil. Her kan du lære at forebygge fejlkøb og overforbrug, og forlænge levetiden af dit tøj ved at MAKE THAT CHANGE.

Udstillingen understøtter FN’s Verdensmål 12. Ansvarligt forbrug og produktion.

Det skal du opleve på udstillingen

Med udstillingen klædes du på til at reflektere over egne tøjvaner. Du får et indblik i de miljømæssige konsekvenser ved overforbrug og tips til bæredygtige tøjforbrugsvaner.

Program

 • Introduktion “Verden svømmer i tøj” og skaber ubalance i bæredygtighedsregnskabet.
 • Lær om tøjets miljømæssige værdi. Alt tøj har værdi uanset pris eller mærke. 
 • Mon hamp lugter stærkt? føles bomuld som vat og kan hårde træstykker virkelig bruges til stof? Du må gerne bruge alle dine sanser til at blive klogere på bomuld, viskose, hør, hamp, uld og polyester. Lær også om hvor klimabelastende de forskellige materialer til tøjproduktion er og hvilke fordele de hver især har.
 • Få tips til at udvælge tøj, som du bliver glad for og bliv bevidst om fravælge tøj, som frister som impulskøb, eller som er svært at vedligeholde.
 • Vasker du af vane eller når det er nødvendigt? Få tips til miljøansvarlige vaskevaner
 • Nej, dit tøj forsvinder ikke, selvom du har doneret til genbrug eller genanvendelse. Hør hvorfor og bliv overbevist om hvorfor du skal tage ansvar for dit tøj.

Aktiviteter

 • Materiale-bibliotek. Se og mærk råmaterialerne bomuld, uld, polyester, viskose, hør og hamp
 • Stofprøver. Se og mærk stoptyperne bomuld, uld, polyester, viskose, hør og hamp og bliv klogere på hvor materialerne kommer fra og hvad de bruges til.
 • Fordele og ulemper ved de forskellige typer af stof der bruges til tøjproduktion.
 • Reflektion. Hvert eneste stykke tøj koster miljøet uanset pris eller mærke
 • Tips til at blive miljøansvarlig tøjforbruger. Faldgruber og dilemmaer i prøverummet.
 • Sorter vasketøjet i bunker, der passer til vaskeprogram, materialer og farver, for det er ved tøjvasken at det ofte går galt for tøjet.

NYT EVENT FRA EFTERÅR 2020

 • Gå ombord i en bunke indsamlet tøj og vurder værdien af det indsamlede. Her kan du få syn for sagn og i praksis vurdere tøjets kvalitet. Find ud af hvor meget af tøjet, der er decideret affald, som ikke kan finde nye anvendelsesmuligheder. Vurder kvaliteten af resten af tøjet fra tøjbunken og find det tøj, du synes er “too good to go”. 
   
   

Lokalet

Det anbefales at bruge et lokale på ca. 50 kvadratmeter, der er egnet til formålet. Det er en fordel hvis der er plads til stolerækker til 20-50 personer. Der ønskes også adgang til projektor/lærred/lydanlæg. Udstillingen kræver ca. 15 kvm at brede sig på. Det forventes at udstillingsområdet er rydeligt og rengjort ved opsætning.

Reklame og invitationer

Der kan leveres pdf filer af plakater, invitationer og annoncer. Materialet følger en MAKE THAT CHANGE skabelon. Kommunenavn, sted, tidspunkt tilføjes. Ændringer herudover faktureres på time à 850 kr. Hvis ekstern grafiker laver opsætning med MAKE THAT CHANGE materiale skal det aftales og godkendes. Materialekit til ekstern grafiker kan rekvireres.

Omvisning 60 minutter, 2.500 kr. (alderskrav min 12 år)

Særomvisning for 4-11 årige: 30 minutter, 1.500 kr.

Alle priser er eksklusiv moms.

Udstillingen kan bruges som supplement til workshoppen.
Som idé kan udstillingen sættes op et centralt sted, f.eks. bibliotek og her kan skoleklasserne inviteres til at besøge udstilling og modtage undervisning.

Grundpris: 6.000 kr. 
Ekstra transportomkostninger påregnes uden for hovedstadsområdet.

Pris for en uges leje: 6.000 kr. (udlejes for min en uge).
Følgende hele uger: 5.000 kr.

Flytning: 5.000 kr.
Hvis udstillingen skal flyttes fra skole til bibliotek som eksempel.

Ved bestilling betales 30% af den samlede udstillingsleje inklusiv eventuel tilkøbte workshops eller omvisninger en uge før forløbet går igang.
Restbeløbet betales en uge efter udstillingsperioden er slut. Deadline for booking af omvisninger aftales.

Alle priser er eksklusiv moms.

MAKE THAT CHANGE på turné

0
Kommuner har allerede bestilt MAKE THAT CHANGE udstilling
MAKE THAT CHANGE workshop

Hvilket par jeans
har størst værdi miljømæssigt?

Har du spørgsmål til udstillingen?

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

149 DKK