Peggy og Krystle  

IMG_3276

I august designer og planlægger jeg produktion af to forskellige striktrøjer med hamp og dejlig blød og varm merinould. Projektet sættes i gang for at få erfaring med hampgarner. Striktrøjerne kommer til salg i shoppen i slutningen af november. Jeg tror det kan blive en dejlig julegave. 

Hemp4Tex er et dansk udviklingsprojekt støttet af Innovationsfonden, hvor et konsortie af Teknologisk Institut, VIA University, Rachel Kollerup, Kvadrat, Vittenbjerggård, Advance Nonwoven og Aarhus Universitet frem til 2024 samarbejder på frembringelsen af miljøansvarlige hampegarner. Undervejs opsøger vi erfaringer med hampmaterialet til tekstilbrug. I efteråret 2021 undersøger vi muligheder med hampgarner til strik. 

Projektet samarbejder med Linificio e Canapificio Nazionale i Norditalien. Det er her vi henter vores hampgarner til undersøgelsen. Europæiske garnproducenter har øjnene rettet på projektet, der er nemlig stor efterspørgsel på hampegarner fra EU. Lige nu er det kun Kina, der kan levere hampen til garnproduktion.

Det var Ole Strange der i 2018 strikkede baner af hamp og uld, som derefter blev syet til trøjer. Ole Strange var en mester i strik og fandt frem til den perfekte spændstighed mellem hamp- og uldgarnet. Endnu en genistreg var det at Ole Strange sammenstrikkede ufarvet hampgarn og ufarvet uldgarn og lod de to farver harmonere. Der er stadig en enkelt trøje tilbage i shoppen og den kan købes her

Inspirationen til Peggy og Krystle er hentet fra 1980’erne. Læsere på min alder husker måske Krystle Carrington fra Dollars. Peggy er minimalistisk med delikate detaljer, og der tænkte jeg straks på Peggy Lipton. Der er fokus på skuldre og ærmer med vidde.

Det er Krystle, der er skitseret her.

Bær, løv, sand og hvid himmel

Tænk på sensommerens og efteråret afgrøder, der giver næring og liv langt ind i det nye år. Jeg glæder mig til at arbejde med kombinationen af af de to garntyper, hamp og uld, som skaber changerende effekter i strikken.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.