Det rådgivende ingeniørfirma FORCE Technology A/S og designer Rachel Kollerup udarbejdede i 2013-14 en livscyklusanalyse af Rachel Kollerups tøjkollektion. Her kan du læse om hele processen.

Uge 16+17: Undervisning i bæredygtigt design

Med et elegant hop ned fra podiet ved Designers’ Open i Leipzig via et uelegant bonusdøgn i Hamburg (sidste mandag, hvor stormen rasede over Nordtyskland og Danmark, og ALT var lukket) er jeg tilbage til pligterne i Danmark, hvor forberedelserne til næste års undervisningsprojekter de sidste 14 dage har taget fart.

Læs mere »

Uge 18: Ramte muren BANG! StrygeLAB. Stof til eftertanke på P1

Jeg har fundet frem til, at det er strygningen der står for rigtig meget af miljøbelastningen på din kollektion og derfor er det vigtig at få så præcis en måling som muligt. Lån et spar’o’meter og find ud af hvor mange kWh der går på at stryge hvert tøjstykke fra kollektionen.

Læs mere »

Week 2: Healthy clothing

So here we are in Paris, fashion-capital of the world and basically a giant game of fairytale make-believe for my girls – and children in general. Everything about the City of Lights is so inspiring, it brings new meaning to the word “innovation” and I find myself with a new understanding of sustainability.

Læs mere »
Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.