Grafisk design motiverer til recirkulering af affald

Ind imellem lever jeg mig ud som grafisk designer og her på det seneste har der været to særligt interessante opgaver jeg vil fremhæve. 

Rigshospitalet, Region Hovedstaden har fra september 2019 sorteret affald på hospitalets 250 afdelinger. Det er der kommet en motiverende brochure ud af, som jeg har designet og udarbejdet i samarbejde med Servicecentret, Forsyning og Logistik. 

Nye vaner kan indlæres efter devisen, hvad er der i det for mig eller for verden. Derfor de små fortællinger om hvad det indsamlede affald bruges til efterfølgende, når det er afhændet fra de omkring 10.000 brugere, som hver dag har sin gang på Rigshospitalet.

Særligt fremhævet er genanvendelse af plastik, metal, elektronik, genbrug af inventar og energiudnyttelse af madaffald. 

Det er kommet på lystavlen at indsamling af tøj til genbrug ikke blot fungerer som aflastning for ens eget overforbrug, men stiller krav til alle der deltager i gerningen.

Firmaet Trasborg A/S er nordens største privatejede indsamlingsfirma, der lever af at indsamle og gensælge tøj.

For Trasborg og øvrige tøjindsamlere handler det om at motivere folk til at donere deres aflagte tøj til genbrug – men med den appel at indsamlingskasserne ikke fungerer som skraldespande for udslidte klude i dårlig kvalitet. Man ønsker tøj, som er rent og pænt og i en god kvalitet. Så kan tøjet sælges igen og genbruges.

Hvis vi skal i mål med en fornuftig recirkulering af tøj, så skal baren hæves for genbrug, siger Steen Trasborg CEO hos Trasborg A/S. Derfor vær omhyggelig med dit aflagte tøj og behandl det som en værdi for dig selv og andre.

Jeg har lavet collager til Trasborg A/S som i 2019 er lanceret på LinkedIn for at vække opmærksomhed på genbrugstøj.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.