Selv bio grafi

Her er Rachel Kollerup! Mode- og grafisk designer og arbejdet med bæredygtighed og forbrugeransvar er grundstenen i mine projekter.

Jeg er grafisk designer med speciale i miljøansvar og bæredygtighed. For kunder, samarbejdspartnere og som konsulent for virksomheder udvikler jeg idéer og skaber koncepter. Jeg har tyve års erfaring i branchen og det giver ro og ekspertise – både til fordybelse og til det der haster.

Sideløbende med mit grafiske virke designer jeg tøj – så miljøansvarligt som muligt. Jeg samarbejder med modebranchen og forskere, og sammen søger vi en definition af bæredygtig mode. Som eksempel har jeg i samarbejde med det rådgivende ingeniørfirma FORCE Technology A/S udarbejdet en LCA screening (livscyklusvurdering) af en hel tøjkollektion fra mit eget mærke “rachel kollerup”. 

I de seneste år har jeg arbejdet i krydsfeltet mellem design og forskning på at udvikle hamptekstiler i Norden og udbrede kendskabet til nordisk producerede hamptekstiler hos interessenter. Det er stadig en udfordring i tekstilindustrien, at udvælge sig bæredygtige metervarer med den transparens, hvor hele produktionskæden kan aflæses – men efterspørgslen er der! 

Jeg underviser og rådgiver om bæredygtigt design og miljøansvarlige tøjindkøb fra 5. klassetrin hen til designstuderende og designere – og voksne forbrugere, der vil være klogere på bæredygtigt tøjforbrug. I 2019 udkom udstillingen MAKE THAT CHANGE, som er en milepæl i at få sat fokus på forbruget, som en vigtig del af klimaindsatsen og en del af handlingsplanen om at minimere tøjaffald.

I november 2012 vandt jeg Køge Kommunes Agenda 21-pris for mit kompromisløse, banebrydende arbejde for at slå bæredygtighedsbegrebet fast i forhold til moderne tøjdesign.

Jeg kan i allerhøjeste grad anbefale designer Rachel Kollerup, både som god samarbejdspartner og dygtig designer med særlig ekspertise indenfor bæredygtighed. Vi har netop afsluttet et spændende fælles projekt: “Bæredygtige tekstiler fra hamp og hør” støttet af INNO-MT – et såkaldt bobleprojekt i samarbejde med bl.a. FORCE Technology og Novozymes. Rachel Kollerup er førende indenfor området omkring bæredygtige tekstiler og design – og bl.a. præsenteret ved Folkemødet på Bornholm 2016.

0-2

Bodil Engberg Pallesen
Senior Advisor, Specialist at Teknologisk Institut

 

Blå bog
Design
Mode og grafisk designer.
Tøjbrandet rachel kollerup

Kommunikation
Ideudvikling, rentegning, kampagnekoncepter og præsentationer. Dekorationer til udstillinger og byområder. Pressemeddelelser. Kronik, debat mm.

Forskning
MUDP-projektet hamp som fremtidens bæredygtige tekstilfiber.

Livscyklusvurdering af egen tøjkollektion i samarbejde med FORCE Technology A/S

Undervisning
Undervisningsprojektet MAKE THAT CHANGE workshop og udstilling med støtte fra Agenda 21 Køge, Gentofte Kommune Affald og Genbrug og Novozymes A/S

Netværk
DAKOFA – Dansk kompetencecenter for affald og ressourcer netværket og INNO-MT – Innovationsnetværket for miljøteknologi

Regulering
Miljøstyrelsens partnerskab om at mindske kemikalieaftryk i tekstiler og Miljøstyrelsens plan for affaldsforebyggelse

Jeg kan varmt anbefale at samarbejde med Rachel Kollerup. Jeg har arbejdet sammen med Rachel i et projekt, hvor vi lavede LCA-sceening (miljøvurdering) af en af hendes tøjkollektioner og lavede ecodesign. Desuden har jeg arbejdet sammen med hende, på et projekt omkring miljømæssig optimering af brug af hamp til tekstiler. Rachel har drive og er en iderig og ambitiøs innovatør. Rachel er en af de personer der får ting til at ske. Desuden har Rachel gode kommunikationsevner og formår at skabe god PR.

0

Rasmus Nielsen
Head Of Secretariat for Green Procurement under Environmental Protection Agency (Miljøstyrelsen) at NIRAS

Rachel Kollerup
Designer

Trelleborggade 8
2150 Nordhavn

Telefon 40 18 07 55
Email: rk@rachelkollerup.com

Kundeportfolio

Adecco 
Anthon Berg 
ChoosEV 
Core Competence
Det Grønne Hus
Energiforsyningen, Køge 
Energitjenesten
Faaborg-Midtfyn Kommune
Foreningen Grøn Fremtid
Gate 21
Gentofte Kommune, Affald og Genbrug
Grøn Butik

Lyngby-Taarbæk Kommune 
Lyngby-Taarbæk Ungdomsskole
Roskilde Kommune
Køge Kommune 
Køge Byhistoriske Arkiv 
Køge Kyst
KØS – Museum for kunst i det offentlige rum 
Mathiesen Plast
Park Zone
Realdania By og Byg
Storage Management
Unotech

Har du tilmeldt dig mit nyhedsbrev?

Få nyheder, arrangementer og artikler fra rachel kollerup i din mailboks.
Nyhedsbrevet udkommer 8-10 gange årligt.

One Comment

ET HELT TON GODE GRUNDE TIL KUN AT SHOPPE YNDLINGSTØJ – Tekstil Biologi
juni 25, 2020 11:45 am

[…] og også muligt. I dette tilfælde et samarbejde mellem tøj-indsamleren, Sten Trasborg og designeren Rachel Kollerup; Steen Trasborg, hvis firma gennem dekader har beskæftiget sig med indsamling og sortering af […]

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

forside_some_2_udgave

Et helt ton
gode grunde til kun at shoppe yndlingstøj

  *** NY REVIDERET UDGAVE ***
Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

159 DKK

“En fantastisk flot og oplysende bog
om vigtigheden af at udvikle sig til en bevidst forbruger,
der tænker mere nuanceret, før der indkøbes bunkevis af tøj”.
– Lektørudtalelse, DBC.