Jeg har fundet nogle links frem til bæredygtige indkøb, som i dag er lidt billigere end ellers. Min appel på “Black Friday” er at tage fornuften med på indkøb.
Essay om en pioner-ide der blev født i E-toget i maj 2014 på vej til Force Technology A/S i Hjortekær, hvor Miljøstyrelsen havde inviteret branchefolk, og her iblandt Birgit Bonefeld og jeg, indenfor, til møde om tekstilbranchens bud på bæredygtige substitutioner for bomuld.
Slow fashion er en god investering for dig og miljøet. “Slow fashion” kan være en her og nu omstilling til mere bæredygtigt tøjforbrug, for ved “slow fashion” spares der ressourcer i hele forsyningskæden – og det er miljøansvar, så det batter!
Har du nogensinde tænkt på, at der er visse stykker tøj i din garderobe, du med sikkerhed ved du vil bruge igen og igen. Mon så ikke også du kommer i tanke om accessories som bælter, en pung, en taske eller tørklæder, som har fulgt dig årevis?
“Hvor lang tid synes jeg, de her par bukser er fede, og hvordan vil de klare sig i praksis?” I skoleprojektet “Min bæredygtige verden”, målrettet 8. klassetrin, får eleverne viden og færdigheder til at vurdere tøj på oprindelse, effekt, slidstyrke og design – for der findes fif man kan lære sig, hvis man vil shoppe bæredygtigt.
Jeg er på besøg hos Fairtrade guldsmed Anna Moltke-Huitfeldt i hendes hjem nær Sorø. Solen lyser gyldent over det poetiske midtsjælland, jeg genopdager det eventyrlige Danmark, det levende guldaldermaleri lige for øjnene af mig, tvinger mig i dvale, nuet er min lykke.
Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.