Konference om hamp til tekstiler

Bodil Engberg Pallesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 81.

Hamp til tekstiler

Konference om hamp til tekstiler

Teknologisk Institut er sammen med VIA University College arrangør af konferencen om hamp til tekstiler. Konferencen afholdes den 25. februar 2020 på VIA University College i Herning kl. 12.00-16.30.

I disse år arbejdes der på at finde nye bæredygtige alternativer til tekstilbranchen, hvis produktionsmetoder er stærkt miljø- og klimabelastende. især dyrkning og produktion af bomuld til tekstiler i 3. verden og transporteret over store afstande udgør en stor belastning for miljøet pga. stort forbrug af vand og sprøjtegifte i dyrkningsledet, og stort vand- og kemikalieforbrug til forarbejdning af bomuld til tekstiler, og energi til transport. Derfor efterlyser mode - og møbelindustrien/-branchen alternativer til miljøbelastende råmaterialer og ressourceforbrugende tøjspild, dvs. større bæredygtighed igennem hele værdikæden.

I de senere år er der arbejdet på flere fronter mht. at kikke på hamp som råvare til fremstilling af bæredygtige tekstiler. Hamp kan dyrkes med lavt input af kemikalier eller dyrkes økologisk i Danmark og øvrige Europa, og har et stort udbyttepotentiale. Det er det lange seje træk, men på konferencen får du mulighed for at høre om de seneste resultater, for at få dette til at lykkes. Hvor langt er vi, hvad er ”flaskehalsene”,  hvad kan hamp som tekstil, hvordan med kvaliteten, kan den leve op til udfordringerne?

Konferencen er for alle interesse i mere bæredygtighed, aktører indenfor mode- og tekstilbranchen m.fl.

Der er tilmeldingsfrist den 10. februar 2020.
 

>> Tilmeld dig gratis her <<
 

Teknologisk Institut og VIA university College i Herning har modtaget projektstøtte fra MUDP, INBIOM samt Lifestyle og Design Cluster.

Logoer hampkonference