om Rachel Kollerup

Her er Rachel Kollerup! Jeg er mode- og grafisk designer og arbejdet med bæredygtighed og forbrugeransvar er grundstenen i mine projekter.

Jeg er grafisk designer med speciale i miljøansvar og bæredygtighed. For kunder, samarbejdspartnere og som konsulent for virksomheder udvikler jeg idéer og skabe koncepter. Jeg har nitten års erfaring i branchen og det giver ro og ekspertise – både til fordybelse og til det der haster.

Læs mere om grafisk design her

Sideløbende med mit grafiske virke designer jeg tøj – så miljøansvarligt som muligt. Jeg samarbejder med modebranchen og forskere – og sammen søger vi både en definition og udvikling af bæredygtig mode. Som eksempel har jeg i samarbejde med det rådgivende ingeniørfirma FORCE Technology A/S udarbejdet en LCA screening (livscyklusvurdering) af en hel tøjkollektion fra mit eget mærke “rachel kollerup”. Rapporten kan hentes på www.rachelkollerup.com/LCAscreening.

I de seneste år, og det vil jeg fortsætte med, har jeg arbejdet i krydsfeltet mellem design og forskning på at udvikle hamptekstiler i Norden og udbrede kendskabet til nordisk producerede hamptekstiler hos interessenter. Det er stadig en udfordring i tekstilindustrien, at udvælge sig bæredygtige metervarer med den transparens, hvor hele produktionskæden kan aflæses – men efterspørgslen er der! 

Jeg underviser og rådgiver om bæredygtigt design og miljøansvarlige tøjindkøb fra 5. klassetrin hen til designstuderende og designere – og forbrugere, der vil være klogere på bæredygtige tøjindkøb.

I november 2012 vandt jeg Køge Kommunes Agenda 21-pris for mit kompromisløse, banebrydende arbejde for at slå bæredygtighedsbegrebet fast i forhold til moderne tøjdesign.

No Comments

Skriv et svar