Uge 2: Sundt tøj

Vi er i Paris hvor, som velkendt, modeeventyret kan udleves i børnehøjde. Det giver nyt rum, for at forstå mode og bæredygtighed, for dér, hvor der ingen grænser er, skal der helst være kant.

I den aktuelle situation om, at varm hud føles mere sårbar og modtagelig – gives et nyt forstået behov for tøj, som lader huden ånde og ikke afgiver giftige kemikalier til kroppen – altså sundt tøj, som går direkte til det næste modeniveau.

Er det måske ikke det, vi vil ha? Tøj, der kan mere, end at se flot ud. Sundhed i det indre, sundhed i det ydre, et rensende åndedrag gennem organismen. Jo tak!

… men men ABSOLUT IKKE vende tilbage til den puritanske modetidsalder med brunt hør og ufarvet økologisk bomuld. Vi vælger mode først og så miljø! Det er i de her dage designernes ansvar, at give kollektionerne et sundhedstjek og optimere på modens præmisser.

Som køber, er et godt sted at starte, at vende etiketten, der er syet i sidesømmen på vrangsiden af tøjet. Hør, tencel, viscose, bambus og bomuld styrker den ydre sundhed og er godt til sommerbrug. Uld er vinterens nummer 1, 2, 3 og 4. Der er andre og vigtige detaljer, men lad det komme på plads først.

Næste uge er jeg tilbage i Danmark, hvor de første tekstilmeter til projektkollektionen, af blandt andet tencel, kommer. Udover Tencel, kommer jeg til at arbejde med hør, viscose og uld i kollektionen, og så skal vi igang med at lave prøvemodeller til herretøjet.

 

 

No Comments

Leave a Reply

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

ET HELT TON GODE GRUNDE TIL KUN AT SHOPPE YNDLINGSTØJ

Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

149 DKK