Uge 16+17: Undervisning i bæredygtigt design

Med et elegant hop ned fra podiet ved Designers’ Open i Leipzig via et uelegant bonusdøgn i Hamburg (sidste mandag, hvor stormen rasede over Nordtyskland og Danmark, og ALT var lukket) er jeg tilbage til pligterne i Danmark, hvor forberedelserne til næste års undervisningsprojekter de sidste 14 dage har taget fart.

Sådan er der kommet ord og form på pilotprojektet for 8. klasserne på Sct. Nicolai skole i Køge, hvor bæredygtighed sætter dagordenen. Naturfagene skal spille op til emnet og designprocessen skal inddrages, så de unge får føling med materialer; hvordan de fungerer og hvor de kommer fra. Sådan skal fremtidens købestærke gøres forbrugerbevidste og klar til en mere ressoucebesparende fremtid.

Helt praktisk skal jeg give oplæg omkring mine designprocesser – det første oplæg kan være “råmaterialer”, herefter går eleverne i workshop i faget biologi og får undervisning om landbrug og dyrkning osv.

Projektet skal tilbydes kommunens øvrige 8. klasser og vil muligvis blive et konkret tilvalgsfag i den “nye” skole.

I den her uge gør min søde praktikant Louise mig selskab. Louise åbner ballet med at udvikle et bæredygtigt design, og som gæsteblogger skal hun i slutningen af ugen fortælle om hendes designovervejelser og udviklingsproces. Det er idéen at 8. klasserne skal igennem samme proces – at udtænke et design og argumentere for produktionsvalget. Det hele skal afsluttes med fest og udstilling af værkerne.

7d8b76244ad211e38efc12bd4154f07b_8

 

No Comments

Leave a Reply

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

Portræt af Rachel Kollerup

Mode og grafisk designer med speciale i miljøansvar. Rachel Kollerup arbejder med forskningsbaserede projekter, så som det danske udviklingsprojekt med hamp. Med MAKE THAT CHANGE inddrager Rachel Kollerup forbrugeren i forhold til at nedsænke klimaaftrykket ved tøjforbrug. Ved eget tøjmærke præsenteres publikum for miljøansvarligt tøjdesign.

ET HELT TON GODE GRUNDE TIL KUN AT SHOPPE YNDLINGSTØJ

Problemet med alarmerende mængder af genbrugstøj afdækket ved håndkraft og tilsat guide til stop det selv-løsninger.

149 DKK